Брюксел обвини Полша, че не прави достатъчно, за да сложи край

...
Брюксел обвини Полша, че не прави достатъчно, за да сложи край
Коментари Харесай

Брюксел: Варшава не прави достатъчно, за да сложи край на блокадата от шофьори на камиони на границата с Украйна

Брюксел обвини Полша, че не прави задоволително, с цел да постави край на блокадата от водачи на камиони и фермери на границата с Украйна. В продължение на дни хиляди камиони са блокирани, така като полските им колеги твърдят, че губят от украинските компании, пренасящи артикули в границите на Европейския съюз.
Няма благосклонност за намиране на решение. Това е моята оценка през днешния ден. Виждам почти цялостна липса на присъединяване на полските управляващи. И споделям това, тъй като полските управляващи са тези, които би трябвало да ползват Закона на тази граница. И въпреки да поддържам правото на хората да стачкуват, целият съюз, да не приказваме за Украйна, страна, не може да бъде пленник посредством блокиране на външните ни граници.
Адина-Йоана Валян, европейски комисар по превоза

Полските водачи започнаха митинг по-рано този месец, с цел да призоват Брюксел да принуди украинците задължително да получават позволение за влизане в блока, като се изключи тези, които носят филантропична помощ или военни доставки.

Това би било връщане към предходната система, която беше спряна, откакто Русия стартира пълномащабната си инвазия в Украйна предходната година. Те настояват, че губят от украинските компании, които оферират по-евтини цени за транспорт на артикули.  Междувременно украинските водачи чакат в камионите си да пресекат границата. Става обаче все по-студено и мнозина се тормозят за обстановката вкъщи.
Ще би трябвало да реализираме съглашение допустимо най-скоро. В Украйна има война. Хората умират всеки ден бизнесът също е значим.  Градовете и селата ни се унищожават всекидневно.
Володимир Мушка, водач на камион от Украйна

Европейската комисия съобщи, че беседва с всички заинтригувани страни за намиране на решение. само че също по този начин акцентира, че може и да се намеси, с цел да подсигурява спазването на разпоредбите и спазването на законите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР